Accueil > Cours, Activités et Projets > Dans le cadre des cours de Langues et des échanges linguistiques > Film « Home » van Fien Troch.

Film « Home » van Fien Troch.

Begin maart 2017 gingen de studenten van 6 LME1/LME2 en 7 AAA naar de bioscoop om de film « Home » van Fien Troch te zien.

Hieronder vinden we de kritiek van enkele leerlingen :

Ik vond dat het een rare film was. De personages waren interessant, behalve Lina. Maar ik voelde me ongemakkelijk : enkele scènes hebben me diep getroffen, want er was geen censuur en de incestueuze scènes waren ronduit choquant. En ik hield van Kevin, zijn verleden is ingewikkeld, we kunnen een grote verandering, een evolutie in zijn gedrag in de film zien.
Er waren geen goede mensen in de film, alleen slechte mensen. Dat vond ik heel ongezond en ik denk dat thema’s als het vertrouwen, de vriendschap en de loyauteit een aanzienlijke rol bij jongeren, in dit geval tieners, spelen.
Victor DUBIEN, 6 LME1

Ik heb helemaal niet gehouden van deze film. Ik denk dat het choquant was. Ik voelde me niet op mijn gemak.
Ik was ook droevig, want « Home » geeft een negatief imago van de tieners weer. Ik ken niemand die op dezelfde manier als deze jongeren reageert.
Het was ook te traag en er waren veel nutteloze scènes. Er waren geen positieve aspecten, alleen maar triestige en ernstige scènes.
Léna OLYSLAGER, 6 LME1

Het verhaal van de film is interessant. Ik hield veel van de boodschap die de realisateur wilde doorgeven en van het realisme van de film. In het algemeen waren de scènes vreemd, zelfs als er niets speciaals gebeurde op dit moment. De sfeer was gespannen. Ik vind dat we niet veel over het verleden van Kevin weten, zoals,bv, waarom hij een gruweldaad heeft gepleegd. Ik vind ook dat Lina geen hoofdrol speelt. De moeder van Sammy is heel hypocriet omdat ze zegt dat Sammy niet om hulp vroeg, terwijl hij precies dat wel heeft gedaan !
Sasha HAKIZIMANA, 6 LME1

Ik heb niet van deze film gehouden : ik hield niet van de personages. Toch is het doel bereikt. De film was choquant en storend. Sommige scènes blijven in mijn hoofd en ik spreek er met mijn omgeving over. We moeten ons realiseren dat het de realiteit is en dat veel (te veel) jongeren zo’n situatie ondergaan. We moeten erover praten. Ik hield ook niet van de manier waarop de film werd gemaakt : het is net alsof hij met een gsm werd verfilmd !
Clara BEYAERT, 6 LME1

Ik denk dat de film interpellerend is. Er zijn tieners van dezelfde leeftijd als wij. Dat zijn problematische tieners. Ze hebben grote problemen thuis. We kunnen dezelfde situatie in onze maatschappij meemaken. Maar enkele scènes van de film veroorzaken ongemak. Ik vind dat « Home » een slecht imago van de tieners weergeeft. Toch hebben sommige tieners een goed gedrag. Ze kunnen opmerkelijke dingen doen. Fien Troch heeft de beste titel gekozen : « Home » : er zijn problemen thuis, Kevin is niet thuis en de relaties tussen ouders en kinderen zijn zeker niet optimaal.
Mélanie COSTA, 6 LME1

Begeleiders :
Françoise VANDER SEYPEN,
Ivo VAN GINNEKEN,
Olivia LOMBARD

SPIP | | Plan du site | Suivre la vie du site RSS 2.0
Habillage visuel © styleshout sous Licence Creative Commons Attribution 2.5 License